METKA SRAKA

Metka Sraka je zaposlena v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti kot višja knjižničarka. Pri svojem delu je komunikativna in aktivno sodeluje s soboškimi vrtci, pa tudi z vrtci v širšem okolju. Vso svojo energijo namenja bralcem, od najmlajših do odraslih. Posredovanje pravljičnega izročila mladim bralcem je postalo del njenega življenja, svojim bralcem pa tudi izven delovnega časa nameni marsikatero uro svojega prostega časa.
Zelo aktivna je tudi v Društvu bibliotekarjev Pomurja, od marca 2001 je tudi njegova predsednica. V času njenega predsednikovanja je društvo leta 2002 pripravilo odmevno posvetovanje Zveze bibliotekarskih društev Slovenije in Kongres šolskih knjižničarjev leta 2004.
Društvo je v tem času poživilo svojo dejavnost s strokovnimi predavanji in s strokovnimi ekskurzijami ter utrdilo svojo organizacijsko in povezovalno funkcijo med pomurskimi knjižničarji.