ZVEZA BIBLIOTEKARSKIH DRUŠTEV SLOVENIJE

ZVEZA BIBLIOTEKARSKIH DRUŠTEV SLOVENIJE

 /    /   
 


VESNA RADOVANOVIČ

Vesna Radovanovič se je za svojo življenjsko usmeritev odločila že s študijem knjižničarstva in slovenskega jezika. Zaposlena je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, kjer se ukvarja z najmlajšimi bralci, ki jim pripoveduje pravljice, za mladostnike pa organizira različne dejavnosti. S pripovedovanjem pravljic se je ukvarjala tudi teoretično in predavala o pomenu pravljic staršem in vzgojiteljem v vrtcih. Poleg tega je opravljala v knjižnici najrazličnejša dela in opravila.
Njeno delo pa sega preko meja knjižnice, saj aktivno sodeluje z Društvom gluhih in naglušnih v Murski Soboti, pred leti pa je na radiu Murski val vodila oddajo, v kateri je poslušalce seznanjala s knjižnimi novostmi.
Ves čas sodeluje v Slovenskem knjižnem kvizu, od samega začetka Srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede pa sodeluje pri organizaciji in izvedbi tega srečanja s pripravo razstave literarnih del udeležencev in organizacijo obiskov pisateljev na šolah.

 
 

@ Zveza bibliotekarskih društev Slovenije  |  Turjaška 1, 1000 Ljubljana  |  Tel.: (01) 20 01 176  |  Fax: (01) 42 57 293  |
Davčna številka: SI 93212151  |  TR: NLB 02010-0014608845