VESNA RADOVANOVIČ

Vesna Radovanovič se je za svojo življenjsko usmeritev odločila že s študijem knjižničarstva in slovenskega jezika. Zaposlena je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, kjer se ukvarja z najmlajšimi bralci, ki jim pripoveduje pravljice, za mladostnike pa organizira različne dejavnosti. S pripovedovanjem pravljic se je ukvarjala tudi teoretično in predavala o pomenu pravljic staršem in vzgojiteljem v vrtcih. Poleg tega je opravljala v knjižnici najrazličnejša dela in opravila.
Njeno delo pa sega preko meja knjižnice, saj aktivno sodeluje z Društvom gluhih in naglušnih v Murski Soboti, pred leti pa je na radiu Murski val vodila oddajo, v kateri je poslušalce seznanjala s knjižnimi novostmi.
Ves čas sodeluje v Slovenskem knjižnem kvizu, od samega začetka Srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede pa sodeluje pri organizaciji in izvedbi tega srečanja s pripravo razstave literarnih del udeležencev in organizacijo obiskov pisateljev na šolah.